top of page

Karakter illustrator

Hoe karakters geïllustreerd worden is erg bepalend voor het verhaal waar ze zich in bevinden of de boodschap die ze overbrengen. Door karakters de tijd en aandacht te geven die ze verdienen worden bijvoorbeeld de strips waar de karakters in voorkomen geloofwaardiger en realistischer. Mijn doel is om aan de hand van geïllustreerde karakters verschillende levenslessen mee te geven aan zowel kinderen als volwassenen. 

Karakter illustrator

Samenwerking

Als karakter illustrator deel ik graag mijn creativiteit met de wereld en ik help graag andere bedrijven bij het creëren van hun verhalen. Een hele gave samenwerking was bijvoorbeeld de samenwerking met ‘Talevision’. Dit is een bedrijf dat mij inhuurde om te helpen bij illustraties voor in verschillende boeken. Ik heb meegewerkt aan de illustraties van de karakters ‘Epke’ en ‘Tom’ en de wereld waar deze twee karakters samen avonturen beleven. Deze boeken zijn ook echt uitgebracht en zijn nog steeds te koop. Ik ben erg trots op deze samenwerking omdat deze boeken kinderen ook mooie boodschappen meegeven aan de kinderen die de boeken lezen.

Als karakter illustrator help ik u graag verder

Bij het maken van een karakter komt veel kijken. Zodra er een idee is voor een verhaal moet dit worden opgevuld met personages. Iedereen is anders. Dit geldt ook voor karakters. Ik probeer mijn karakters altijd zo te illustreren dat ze kloppen in het plaatje. Welke stijl past er bij het verhaal of hoeveel detail krijgen de karakters? Dit zijn allemaal zaken die ik meeneem bij het ontwerpen van karakters.

Als ik iets voor mij zie ga ik schetsen. Heel veel schetsen. Door verder te gaan dan mijn eerste ideeën kom ik bij karakters die verrassen en echt thuishoren in het verhaal. Veel experimenteren met kleuren en stijlen zorgt ervoor dat ik scherp blijf en blijf variëren. Als striptekenaar is het belangrijk dat de karakters van alle mogelijke kanten uitgewerkt zijn. Als een karakter van meerdere kanten wordt laten zien krijgt het karakter diepte. Op deze manier komt het karakter en de wereld om hem of haar heen echt tot leven. Zo kan de lezer echt even ondergedompeld worden in een andere wereld en misschien iets leren wat anders aan hem of haar voorbij was gegaan. 

Voorbeelden

Shop mijn werk

Mijn passie delen met mensen is wat ik als karakter illustrator het liefst doe. Ik heb mijn creativiteit de vrije loop gelaten en heb verschillende posters gemaakt. Er is een groot assortiment aan kunst die ik verkoop via Etsy. Ga naar de webshop en bekijk de verschillende karakters die ik heb geïllustreerd. 

bottom of page