top of page

Striptekenaar

De combinatie van tekst en beeld heb ik altijd al heel sterk gevonden. Door mensen zowel tekst te laten lezen als beeld te laten zien kunt u een lezer echt meenemen in een verhaal. De opties zijn oneindig en daarom bent u nooit klaar met het maken van strips. Ik neem mensen graag aan de hand van mijn illustraties mee naar een andere wereld om daar een nieuw avontuur te hebben. Door karakters te maken waar mensen zich in kunnen vinden kunt u ook waardevolle boodschappen meegeven om mensen te laten zien dat ze niet alleen zijn of dat er altijd een oplossing is.

Striptekenaar img.jpg

Projecten

Als striptekenaar zijnde heb Ik heb al heel wat strips gemaakt en geplaatst op Webtoon. Dit is een platform waar iedereen verhalen kan delen met elkaar. Één van de strips die ik op Webtoon heb geplaatst is ‘Mirai’.  Voor dit project heb ik verschillende karakters geïllustreerd. Per karakter moet ik kijken naar uiterlijk, gezichtsuitdrukkingen, karaktereigenschappen en noem het maar op.  Naast de karakters moet er ook nog een wereld worden gecreëerd waar het verhaal plaatsvindt. 

In samenwerking met ‘huis van BELLE’ heb ik een strip gemaakt. Voor dit bedrijf heb ik verschillende strips gemaakt en meerdere karakter geïllustreerd. Voor een ander bedrijf genaamd ‘Purelou’ heb ik strips gemaakt in de vorm van routine kaarten. In deze strips laat een geïllustreerd karakter zien hoe klanten van het bedrijf de door hen gekochte producten moet gebruiken. Ook heb ik hiervoor naast karakter illustrator ook gefunctioneerd als product illustrator.  De producten die de opdrachtgever verkocht heb ik getekend en geïllustreerd om op een speelse manier aan de klanten de producten tentoon te stellen. 

Als striptekenaar help ik u graag

Als striptekenaar is het heel leuk om te spelen met de karakters. Ik kan experimenteren met verschillende houdingen, kleding, gezichtsuitdrukkingen en nog veel meer. Om te zorgen dat een karakter realistisch is en sympathie trekt bij het publiek moet hij beschikken over geloofwaardige gezichtsuitdrukkingen. Voor ik echt bezig ga met het karakter illustreren begin ik met ruwe schetsen. 

In de verhalen die ik verwerk in mijn strip probeer ik altijd een boodschap te vertellen. In het project ‘Little wizard’ waar ik aan heb gewerkt is dit ook het geval. Dit project was een kindershow die niet de televisie heeft gehaald. Het verhaal gaat over een tovenares die naast magie ook leert om goed van slecht te onderscheiden. 

Voorbeelden

Waar kan ik u mee helpen?

Samenwerkingen zorgen altijd voor geweldige resultaten. Heeft u nou een strip of een verhaal waar u hulp bij kunt gebruiken om te illustreren? Neem dan contact met mij op en wie weet kan ik u of uw bedrijf helpen bij het realiseren van een prachtige strip. 

bottom of page